SIRACUSA
Us estic escrivint des del Drap, quan falten 37 milles per arribar a Siracusa. Son les 10 del matí i portem 40 hores navegant. Les 18 primeres, amb vent de 20 nusos per la aleta i onades creixents. Hem fet un ris i enrotllat mitja gènova. El Drap navegava a 7 nusos. Després molt motor i la mar cada vegada més plana. Les previsions de l’UGRIB s’han complert.
La darrera parada de Grècia va ser a Poros, Kefalinia, la illa que hi ha ponent de Ithaca. És molt més gran, poblada i encara més muntanyosa. Hem fondejat al port i ens hem amarrat al moll. Aquesta maniobra cada vegada ens surt millor. Hem dinat sota uns tendals tapats per unes plantes enfiladisses que ens han parat el calor del migdia. La cuina grega és molt bona.
La darrera parada a Ithaca va ser a Ay Andreas, una cala petita amb una cova plena de cabres salvatges. Estàvem acompanyats de tres vaixells més. L’aigua absolutament transparent i molts peixos de mides diferents.
Se m’ha fet curta l’estada al Jònic i tinc ganes de tornar-hi. Les abelles son el peatge d’aquest paradís. Me n’han picat dues.
Aquesta nit hem sopat la tripu que surt amb la que entra a un bon restaurant de Siracusa, que segueix amb l'encant de ciutat amb molta historia del Mediterrà, petits palaus, cases velles però ben conservades i molt oberta al mar
Comentaris